Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol az USA-ban / Angol Washington DC-ben

Az amerikai politika színpada

Angol Washington DC-ben


Az Amerikai Egyesült Államok fővárosa és a mindenkori amerikai elnök otthona, a nem mindennapi történelemmel és kultúrával büszkélkedő Washington DC önálló szövetségi kerület, vagyis nem tartozik egyetlen államhoz sem.
Jelentősége megkérdőjelezhetetlen: egy fél kontinensnyi ország sorsáról döntenek itt a mai napig. A város és az ország politikai múltja és jelene fonódik itt össze.
 
A nemzeti Levéltár őrzi a Függetlenségi Nyilatkozatot, és az Alkotmányt (Bill of Rights). A National Mall nevű nyílt területen van több híres amerikai elnök és többek között a vietnámi veteránok emlékműve. Az első elnök szobra és az ő tiszteletére emelt Monument meglátogatása kötelező!
 
 hogy Washington DC-ben nincsenek magas toronyépületek, sem felhőkarcolók? A 168 m magas Washington Monumentnél ugyanis egyetlen épület sem lehet magasabb a városban!
 
A National Mall park nem csak múltidéző szerepet tölt be, hanem itt található a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap is, sőt a park a nagy politikai tüntetések színhelye is. Innen egyenes út vezet a Capitoliumhoz és az első számú washingtoni turistalátványossághoz, a Fehér Házhoz, amely a város mértani közepére épült. Hamar el kell viszont döntenie, meg akarja-e nézni az elnöki rezidenciát belülről is, mert a látogatás előtt 10 héttel kell időpontot egyeztetni!
Minden nap láthatja a Fehér Házat, ha velünk utazik angolt tanulni, ugyanis a Kaplan Aspect, Amerika nyelviskolájának washingtoni iskolájától csupán néhány utcányira székel az amerikai elnök.
 
Amit semmiképpen ne hagyjon ki, ha a helyiek által csak D.C-nek nevezett városban jár: Chinatown, a Nemzetközi Kémmúzeum és a Blair House üde színfoltja a városnak, de a Smithonian Intézetnek, amely több mint 10 világhírű múzeumot és a Nemzeti Állatkertet egyesíti, szintén a turisták listájának az első helyén illik szerepelnie.
 
Ha igazán szépet akar látni, utazzon Washingtonba áprilisban, mert ilyenkor ünneplik a cseresznyefák virágázását. A Cherry Bloom Festival idején a hosszú utcák döbbenetesen szép, teljes rózsaszín virágzatba borulnak.
Tanuljon velünk a keleti parton, Amerika fővárosában!

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső