Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol Spanyolországban / Spanyol Valenciában

A kulturális reneszánsz városa

Spanyol Valenciában


A spanyol nyelv szakértője, az Enforex Spanyolország 3. legnagyobb városában, egy modern, mediterrán stílusú, tágas épületben várja a spanyolul tanulni vágyókat. Az iskolán kívül Valencia városa is élvezetes és változatos látnivalókkal és programokkal kecsegtet.
 
A város életében, építészetében és kultúrájában jelen van a hagyományos mediterrán világ, a római, vízigót, mór és keresztény hatások. Ezt igazolja, hogy a keskeny utcákkal szabdalt belvárosban ősi házak és műemlékek sorakoznak.
 
Spanyolország keleti partvidéke a borok széles választékát kínálja. Valencia jó minőségű könnyű vörös-, fehér- és rozéborokat termel. A város éghajlata mediterrán, nyáron szinte elviselhetetlen tud lenni a forróság. Ilyenkor hűsítő kikapcsolódást kínál a csodálatos tengerpart, valamint egy helyi italkülönlegesség, a horchata, mely egy csak a környéken termő mandulából készült édes tejes frissítő.
 
Valencia az elmúlt években valódi kulturális reneszánszt élt meg. Néhány éve Santiago Calatrava terveiből felépült az Európa egyik legegyedibb milleniumi projektjének nevezett, és turisták százezreit vonzó futurisztikus épületegyüttes, a Művészeti és Tudományos Központ (fenti kép), amely hamar a város védjegyévé és központi arculatteremtő elemévé vált.
 
Habár a város nagy kiterjedésű, mégis barátságos kisvárosi hangulatot áraszt. Az utazót Európa-szerte híres konyhája, a város futballja, fieszták sokasága, színes éjszakai élet, strandok, múzeumok is csábítják. Márciusban megrendezett Las Fallast pedig egyenesen vétek lenne kihagyni! Alicantéhez és sok más spanyol városhoz hasonlóan az őrült fiesztákon papírszobrokat állítanak, majd elégetik őket. Soha vissza nem térő élmény lehet minden spanyolul tanuló és turista számára!
 
 hogy a spanyolok világhírű rizsestálja, a paella is Valenciából származik? Kétfülű, lapos serpenyőben, nyílt tűzön készül: sáfránnyal ízesített kisszemű spanyol rizst főznek lassú tűzön színes tengeri gyümölcsökkel, csirkehússal, nyúllal, sertéssel, paradicsommal, paprikával és friss vagy szárított babbal.
 
Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot!  
 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső