Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol Spanyolországban / Spanyol Tenerifén

Az örök tavasz szigete

Spanyol Tenerifén


A Kanári-szigetek legnagyobbika kellemes, egész éven át tartó, és ezért a téli és őszi időszakban is turisták ezreit vonzó, enyhe, 22°C-os átlaghőmérsékletének köszönhetően kapta sajátos elnevezését. Tenerife termékeny északon, de kopár délen. Egyedülálló fekete homokkal borított vulkanikus partszakaszait, hegyekkel, nemzeti parkokkal, állatkertekkel és ősi piramisokkal tarkított változatos tájainak nagy részét méltán védi az Unesco.
A sziget neve őslakóinak, a guancsóknak nyelvén havas hegyet jelent. A név Spanyolország legnagyobb csúcsára, a havas alvó vulkánra, a Teidére vonatkozik, amely az egész sziget látképét uralja.

Ezen a szigeten van a legtöbb látnivaló: A Teide Nemzeti Park vulkanikus tája, lenyűgöző természetes képződményei hátborzongató élményt ígérnek. A történelmi jelentőségű városok, a híres sárkányfák és fesztiválok, és a Kanári-szigetek konyhája mellett a tomboló éjszakai életben nem marad hely azoknak, akik békés környezetben szeretnének pihenni. Tenerife sok strandja fekete homokos, de már többet kiszőkítettek a Szaharából importált homokkal, hogy a tengerparti magas zsúfolt szállodák vendégserege kedvére válogathasson a strandok között.
 
 hogy a Tenerife védjegyének is számító, több ezer éves és több mint 15 m magas sárkányfának egykor mágikus és gyógyító erőt tulajdonítottak? További érdekesség, hogy a sárkányfának nincsenek évgyűrűi, így csak megbecsülni tudják a korukat.
 
A sziget második legnagyobb turistaparadicsomában, Puerto de la Cruzban székel a spanyol nyelv szakértője, az Enforex. Az iskolát buja kertek és promenádok övezik, így a tanulás mellett a kikapcsolódásra is jut idő.
A város arculatát a régi házak határozzák meg. César Manrique tervezte a gyönyörű Lago Mártinez strandot, amely meleg tengeri medencéivel, pálmáival és szökőkútjaival kárpótol a természetes partért. Ezen kívül trópusi kerteket, banán és más trópusi növényültetvényeket, papagájokat és delfineket is láthatunk a környéken.
 
És ha ez még nem lenne elég, vessük bele magunkat a karneválba, melyet februárban és márciusban rendeznek meg! Ilyenkor az utcák megtelnek felvonulókkal, szambatáncosokkal, és garantált a jókedv, a buli és az élőzene. A sport szerelmesei pedig a golf, a lovaglás, búvárkodás, horgászat, szörf, tenisz, kajakozás és az ejtőernyős vízisíelés örömeinek hódolhatnak.

Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső