Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol Ausztráliában / Angol Sydneyben

Fegyenctelepből csillogó világváros

Angol Sydneyben


Ausztrália legrégibb települése és legismertebb városa exkluzivitását leginkább annak köszönheti, hogy kevés város van a világon, amelynek ilyen gyönyörű fekvése van. 

hogy Sydney 2 óriási öböl mentén és a világ legnagyobb természetes kikötőjére épült?
 

Utzon mérnök egész biztos repülőgépen alkotta meg az Operaház tervét, bár földszintről is lenyűgöző látvány. A magasból ez tűnik először szembe, és csak azután következik minden más: a legfestőibb és leghosszabb öböl, a legnagyobb kikötőhíd, és az egyik legnagyobb kiterjedésű város.
 
Ne elégedjünk azonban meg azzal, hogy feltérképezzük azt, ami minden Sydneyről szóló útikönyv elején szerepel, hiszen ennek az olimpiai városnak az Operaházán és kikötőjén kívül jócskán van mit megmutatnia a világnak!
 
Nem ok nélkül büszkék a sydneyiek tengerpartjukra: a több mint 169 (!) strand tisztasága és a homok selymessége mindenkit magával ragad. A szörfösök kedvence a világhírű Bondi Beach, ahol a napimádó, izmos, barnára sült fiúk és lányok — utóbbiak főleg felsőrész nélküli fürdőruhában — kergetik a hullámokat.
A Bondi Beachtől sétatávolságra tanulhat angolul a Kaplan Aspect, Ausztrália nyelviskolájának sydneyi intézményében!
 
Sydney útjai a magasból is hatalmasak, szélesek, az óriási területen épült várost nem lehet az európai méretekhez hasonlítani: Sydneyben nincsenek évezredes műemlékek, szűk kis utcák. Itt minden új, hatalmas és dinamikus, csillogó és modern.
A Harbour Bridge, a Jackson kikötő, a Hyde Park — különösen éjszaka —, a halpiac, az obszervatórium, az akvárium, Ausztrália legrégibb egyeteme mind-mind csodás látványt, míg a világklasszis galériák, az operaelőadások, koncertek, divatbemutatók és rögbimeccsek felejthetetlen kikapcsolódást nyújtanak.
 
Ha túrázni támad kedve a szubtropikus éghajlatú városban, nem kell nagy távolságokat megtennie, mint mindenhol máshol Ausztráliában, csupán Sydney nyugati részéig kell elmennie. A várost határoló Kék-hegység 50-60 m magas tengerparti sziklafalai, kanyonjai, meredek csúcsai, buja esőerdői és a bámulatos flóra és fauna lesznek a kísérői.
 
Kevesen tudják megcáfolni az általános vélekedést, hogy egy másik város sem tud versenyezni Sydneyvel. Tapasztalja meg Ön is, hogy miért az egyik legkedveltebb turistacélpont ez a város!
Azért vigyázzon! Nagyon könnyű Ausztráliába beleszeretni…

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső