Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Orosz tanfolyamok / Orosz Oroszországban / Orosz Szentpéterváron

Észak Velencéje

Orosz Szentpéterváron


Minden bizonnyal az Ermitázs lenyűgöző tárlatai ihlették Muszorgszkij Egy kiállítás képei c. művét. Az oroszok világklasszis múzeumában olyan művészek képeit állítják ki, mint Tiziano, Rembrandt, Cézanne, Monet, Van Gogh vagy Picasso.
Szentpétervár önmaga is egy szabadtéri múzeum gigantikus méretekben paloták, templomok, az itáliai Velencére emlékeztető csatornák, kanálisok és építészeti megoldások, valamint terek és udvarházak sokaságával.

Itt az embert megérinti Európa szele. A Baltikum szomszédságában alapított egykori fővárost maga Nagy Péter cár is Európára nyíló ablaknak képzelte el. A város pedig a mai napig őrzi modern, európai jellegét: nagy itt a nyüzsgés, minden héten újabb és újabb éttermek és klubok nyitják meg kapuikat az egyre nagyobb külföldi tömeg előtt.
Nyáron azért legyen óvatos az éjszakai városnézéssel!
 
 hogy május végétől szeptemberig a város éjjel 2 és 5 között kettéválik? Ekkor nyitják fel valamennyi hidat, hogy a teherhajókat átengedjék a Néván.
 
 
Neves iskolánk, a Liden & Denz a történelmi városközpontban található. Ott, ahol a Péter és Pál Erőd is áll, és ahol az orosz hagyományos művészetek Mekkája, az Orosz Múzeum is várja látogatóit.
Az orosz templomokra oly jellemző hagymakupolák egyik legszebb példája a Szent Izsák Katedrális, amely több mint egy hektáros (!) területével és több mint 100 m magas tornyával valósággal a környező épületek fölé magasodik.
 
Ha ki akarunk szabadulni a város fogatagából, Szentpétervár környéke sem hagy cserben. Már az orosz cárok is tudták, hogy a város közelében érdemes a leginkább felépíteni vidéki palotáikat. Az itt sorakozó rezidenciákat – különösen a Peterhofot – méltán nevezik az „orosz Versailles-nak”: grandiózus pompa, barokk extravagancia és turisták ezrei az ismertetőjegyei a nem mindennapi palotáknak.
 
Ha a cárok nyelvére kíváncsi, a balti éghajlatú, igazi európai atmoszférával bíró város kitűnő választás az orosztanuláshoz!
 
Külföldi orosz nyelvtanfolyamainkról, kérjük, érdeklődjön irodánkban a 06-1/373-0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot!
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső