Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol az USA-ban / Angol San Franciscóban

A legeurópaibb amerikai város

Angol San Franciscóban


San Francisco Kalifornia és egyben a nyugati part legtöbb és legszebb látványosságával kecsegtető városa, az USA egyik leglátogatottabb desztinációja. Nem is csoda, hiszen dimbes-dombos utcái, festői viktoriánus stílusú házai, felhőbe burkolózó Golden Gate hídja, emelkedőkre felkapaszkodó nosztalgia villamosa és piramis alakzatú irodaháza mindenkinek egy várost jelent: a „The Cityt”.
 
A három oldalról vízzel körbefogott San Francisco, az 1848-as aranyláz idejéig csupán a spanyol hódítók missziós állomása volt. Bár az arany után kutatók jóformán semmit nem találtak itt, mégis a hír szerte az országban elterjedt, és az iránytű minden pontjából megindult a bevándorlás. Ennek köszönhetően San Francisco egy igazi multikulturális olvasztótégellyé vált.
 
hogy Kína után itt található a legnagyobb ázsiai közösség? A híres Chinatown sajátos világa a város szerves része, olyannyira, hogy a kötelező látnivalók között szerepel minden turista képzeletbeli listáján.
 
San Francisco elsőszámú látványossága kétségkívül a Golden Gate. Bár a többi híd is fontos szerepet tölt be a „City” életében, a Golden Gate nem enged az első helyből. Egyfelől szépsége az, ami kitüntetett helyhez juttatta a hidat, másfelől praktikussága. A többi híddal ellentétben itt gyalogos- és biciklisforgalmat is engedélyeznek, így bárhol lehetőségünk van megállni és megcsodálni a város nyújtotta panorámát. A hídon átkelve érdemes bóklászni egyet a dél-európai üdülővárosok hangulatát idéző Sausalitóban.
Majd a kellemes délutáni sétánk után térjünk vissza San Franciscóba, és tegyünk egy látogatást a híres kikötőbe, nézzük meg a Fisherman’s Wharfot, és válogassunk a különleges tenger gyümölcseit kínáló éttermek sokaságából. Ebéd után megtekinthetjük a hírhedt Alcatraz börtönt, ahol Al Capone is raboskodott, vagy tehetünk egy kellemes hajókirándulást az öbölben. Ha egy kis nyugalomra vagy piknikezésre vágyunk, a Golden Gate Parkban a helyünk, ha izgalomra, akkor kipróbálhatjuk a parkban a földrengés szimulátort is.
 
San Francisco, bár viszonylag kis város, mégis látnivalóit több oldalon keresztül folytathatnánk. De miért tegyük, ha lehetőségünk van rá, hogy a valóságban tapasztaljuk meg, mi mindent kínál nekünk „Frisco”?
 
Nyelvtanulása helyszínéül válassza a Kaplan Aspect, Amerika nyelviskolájának San Franciscó-i iskoláját, és csupán pár lépésre találja magát a legfőbb látványosságoktól!

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső