Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol Spanyolországban / Spanyol Salamancában

Az "arany város"

Spanyol Salamancában


Az 5. legrégibb egyetemmel büszkélkedő gyönyörű Salamanca a spanyol reneszánsz és platereszk építészet legszebb példája. A közép-spanyolországi város életének centruma a 18. században épült Plaza Mayor, mely az egyik legnagyobb és legszebb tér az országban. A Plaza Mayor egykori bikaviadalok színhelyéből avanzsált kellemes sétáló- és bevásárlóhellyé. Az árkádok alatti épületek között áll a barokk városháza, vele szemben pedig a királyi pavilon.
Csupán néhány méterre található a spanyol nyelv szakértőjének, az Enforexnek a nyelviskolája. Az egyébként minden modern berendezéssel ellátott épület maga is csodálatos példája a kasztíliai építészetnek.
 
Az impozáns és monumentális egyetem közelében található Salamanca két katedrálisa a római híd mögött. Ezen kívül gyönyörködhet még 16. századi domonkos kolostorban, Európa-szerte ismert múzeumokban, nyolcszögletű toronyban, sőt még a halottak házában is.
 
 hogy 2002-ben Salamanca elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet?
 
Spanyolországnak ezen a részén terem a sáfrány, amely a világ legdrágább fűszere, mert csak kézzel szedhető. A vidék jellegzetes ételei közé tartoznak a hagyományos egytálételek mindenféle párolt hüvelyes terménnyel, de legismertebb fogásaik a sütőben elkészített szopósmalac- és báránysültek. Ott jártakor feltétlenül kóstolja meg őket!

Salamanca a kasztíliai térség központja. Itt beszélik a kasztíliai spanyolt, a legtisztább spanyol dialektust, azt, amit a diákoknak is tanítanak. Egyetemváros lévén pedig rengeteg fiatal, külföldi és spanyol diák fordul meg itt évről évre, hogy spanyol tudását bővítse, és a bárok és klubok nagy számából kiindulva, hogy belevesse magát a nagyon élénk éjszakai életbe.

Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső