Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Olasz Tanfolyamok / Olasz Olaszországban / Olasz Rómában

"Rómát" látni és meghalni"

Olasz Rómában


Róma, Olaszország fővárosaként és az észak-dél választóvonalaként, évente milliókat csábít felfedezésre. A városközpontból kiindulva bármerre is megyünk, az ókori, a reneszánsz és a barokk idők építészete, művészete, hangulata fogad minket: bazilikák, fényes paloták és diadalívek emlékeztetnek a több ezer éves kultúrára.
 
A város minden történelmi korban megőrizte vezető szerepét, és ez manapság sincs másként, hiszen az örök város ma is Itália közigazgatási és kulturális fővárosa, és, természetesen, a katolikus egyház központja. A Szt.Péter Bazilikához közel találjuk a nagy múltú világszervezet a Sprachcaffe római nyelviskoláját, ahol családias hangulat fogadja a diákokat.
Ha Róma, akkor Colosseum és Forum Romanum, Vatikán és Spanyol lépcső és természetesen a híres Trevi kút, ahol kötelező mozdulat pénzt dobni a kútba, hogy minél hamarább módunkban álljon visszatérni a dolce vita székhelyére-legalább is a babona szerint.
 
Muszáj elidőznünk a 'Piazza Navonán', Róma leglátványosabb terén, és meginni egy igazi, méregerős espressot vagy egy gusztusosan elkészített, forró capuccinót, de ez utóbbit kizárólag reggel, mert különben furcsán néznek ránk a helyiek. A város társadalmi életének központjában járunk, ahová éjjel is érdemes visszatérni, hiszen a három barokk szökőkút körül mindig történik valami érdekes.
Egyébként is kötelező program az éjszakai Róma, amely egy másik arcát, a romantikusat mutatja meg az ide látogatónak szemben a zajos, hangos de mindig jókedvű nappalival.
 
A város északkeleti csücskében egy másik varázslatosan szép térhez jutunk, a Piazza di Spagnához (Spanyol lépcső), amely Róma legelegánsabb része. A Termini főpályaudvartól csupán 3 metrómegállóra található a Piazza, így az első olasz nyelviskolától, a DILIT-től nagyon egyszerűen eljuthatunk a térre órák után sziesztázni egy kicsit, és beleszippantani a mindig nyüzsgő dolce vitába!
 
 hogy a Colosseum, amely egykor gladiátorok összetűzésének véres színhelyeként szolgált, ma az olasz kormány halálbüntetések elleni tiltakozásának szimbóluma és minden alkalommal kivilágítják, amikor a világ bármelyik országában eltörlik a halálbüntetést?

Külföldi olasz nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső