Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol az USA-ban / Angol New Yorkban

"New York, New York..."

Angol New Yorkban


Kérdezzen meg 100 magyart, melyik város jut először eszébe Amerikáról! 90 azonnal rávágja majd: New York! A szinte magnetikus vonzerővel bíró metropolisz egyesíti a legtöbb kultúrát és ad otthont a világ legszínesebb emberkavalkádjának.
 
Ha eddig azt hitte, tudja, mi a dinamizmus, itt újra fogja értékelni. A szédítően magas, az egeket ostromló csillogó épületek tövében, a hömpölygő tömeg közepén állva az ember szinte érzi, ahogy ez a lüktető város beszippantja.
Ha át akarja élni az igazi New York-i érzést, délután 5 és 6 óra magasságában induljon el a több mint 7 sávos főúton, a Broadway-en a toronyházakból kiáramló tömeggel. A sodrás, az iram és a felpörgetett életritmus itt még azt is magával ragadja, aki amúgy a csendesebb vidékekhez szokott. New Yorkban nem lehet nem észrevenni, hogy ez a város szinte él!
 
A város szimbólumának számító sárga taxik szinte ellepik az utakat. Itt minden a gyorsaságról szól: az utcán önkéntelenül felveszünk egy gyorsabb tempót, a mindenféle nemzet konyháját kínáló éttermekben, kifőzdékben gyorsan bekapunk egy falatot, és száguldunk tovább a 25(!) metróvonal egyikén például a Times Square-re, a soha le nem lassuló város egyik legszínesebb csomópontjára.
 
És ha a gyorsaságtól még nem állt el a szavunk, majd elámulunk a méretek láttán. Már az érkezés is mély nyomot hagyhat bennünk: a JFK reptér még a gyakorlott utazókat is megdöbbenti. A hatalmas komplexumból kijutni busszal akár egy óráig is tarthat!
A Grand Central Station pedig nemcsak azért érdekes, mert ide, Manhattan központjába fut be a legtöbb vasútvonal, és turisták meg ingázók százezrei töltik meg, hanem mert monumentalitása elképesztő.
 
A híres 5. sugárút mentén haladva egész biztos nem fog emlékezni, milyen híresebbnél híresebb üzletek vannak az utcán, mert garantáltan felfelé fog csak nézni — legalábbis első alkalommal! Itt sorakoznak New York legnagyobb felhőkarcolói, köztük a Trump Tower, a Rockefeller Center épületegyüttese, és persze a város legnagyobb felhőkarcolója, a jelképpé vált Empire State Building, amelynek tetőteraszáról az egész város belátható, mind az 5 kerületével, sőt a 63. emeleten található a Kaplan Aspect, Amerika nyelviskolájának New Yorki székhelye is!
 
hogy az Empire State Buildingben minden év februárjában lépcsőfutás versenyt rendeznek? A versenyzők nem kis vállakozó szellemről tesznek tanúbizonyságot, hiszen ez összesen 1860 lépcsőfokot jelent!

Manhattan szíve a hihetetlenül zöld Central Park, aminek végigsétálásához — nem túlzás — akár egy egész napra is szükség lehet! A rengeteg filmjelenetből ismert tavak, sétányok, szökőkutak, futópályák és padok teljesen megérdemlik a rájuk szánt időt.
 
Az Egyesült Államok jelképét, a tiszteletet parancsoló Szabadság-szobrot inkább távolról érdemes megnézni a Hudson-folyón hajózva, vagy a Staten Island-öt és a Cityt összekötő kompjárattal. Elkerüljük majd a hosszú sorokat, és a zöld hölgy valódi teljességében áll majd előttünk. Nem is beszélve arról, hogy innen premier plánban tárul elénk az a vízparton sorakozó felhőkarcoló-együttes, amelyet szinte minden amerikai film első képkockáin megpillantunk.
 
A végtelenségig lehetne sorolni a „Kötelező megnézni!” listát, de az igazi élvezet az, ha Ön írja meg és pipálja ki a saját listáját. Az amerikaiak első számú metropolisza tárt karokkal várja.

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső