Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Francia Tanfolyamok / Francia Franciaországban / Francia Nizzában

A francia riviéra fővárosa

Francia Nizzában


Nizza? Nice? Bárhogyan is nevezzük a Cote d’Azur királynőjét, egy biztos: azt igényli, hogy látogatást tegyünk nála, ha Dél- Franciaországba vezet utunk. De létezik olyan ember, aki kihagyná a ragyogás, a pompa és luxus hangulatát nyújtó életérzést? Ugye, költői a kérdés.
 
Az 1820-ban még halászatból és hajózásból élő városka mára ragyogó luxushotelek, csábító zenés lokálok, gondozott sportpályák és selymes fövenyes strandok helyszíne. A Földközi-tenger partjának bájos, védett öblénél a szőlő-, olajfa, citrom és narancsligetek övezte dombok lágy ölelésében vonzó üdülőhely, amely Franciaország ötödik legnagyobb városa. Nagyvilági csillogásának árnyékában azonban ott él, lélegzik a 2 ezer éves antik település is. Nizza bőséges látnivalót kínál a történész szemnek is: ókori romok, múzeumok és kifinomult építészeti stílusok várnak minden érdeklődőt.
 
Városképével és hangulatával Nizza inkább a sürgő-forgó olasz kikötővárost, Genovát idézi, az utca népe éppoly gyakran hallatja az olasz „si”-t, mint a francia „oui”-t igenlő válasz esetén. Óvárosában itáliai tónusok uralkodnak: színpompás virág-, tarka-barka zöldség- és gyümölcs piacait délies derű hatja át. A zsibongó halpiac tőszomszédságában Garibaldi szülőháza szerényen meghúzódik. Csakhogy visszatérjünk és érezzük, hogy mégis Franciaországban járunk, erről nem csak a francia nyelv fülbemászóan elegáns csengése gondoskodik, hanem a számos 17. és 18. századi épületben helyet foglaló kávézók egyaránt.
 
A Riviéra többi városához hasonlóan, Nizza is élénk éjszakai élettel szolgál a turistáknak, az óváros hajnalig várja a szórakozni vágyókat. Számos fesztivál is turistacsalogató lehet, mint pl. a júliusban megrendezésre kerülő jazz fesztivál, vagy februárban az ezer színben pompázó virágkarnevál. Bármikor is utazik franciát tanulni Nizzába a Sprachcaffe partneriskolánkba, mindig jól fogja magát érezni!
 
Tudta-e, hogy Franciaországhoz csupán 1860-ban csatlakozott Nice?


Külföldi francia nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső