Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Francia Tanfolyamok / Francia Franciaországban / Francia Montpellier-ben

A város, ahol soha nem megy le a nap

Francia Montpellier-ben


Spanyolország és Olaszország között félúton, alig pár kilométerre a Földközi-tengertől, Montpellier a franciák egyik legkedveltebb úti célja. Könnyű megérteni a választás okát, annak, aki akár csak egy-két napot elidőzik ebben a csodaszép, mediterrán hangulatú fél milliós városban. A szűk sikátorok és napsütötte terek világában, ahol nyaranta nemzetközi és diákfesztiválok váltják egymást, minden látogató belekóstolhat Montpellier sajátosan vidám életébe.
 
A vibráló, kedves, napsütötte város minden egyes köve több ezer éves történelemmel van átitatva. A 10-12. században zsidók, muszlimok és keresztények által alapított Montpellier, a tolerancia és testvériség jegyeit hordozza magán, és az azóta eltelt évszázadok során kialakított magának egy speciálisan mediterrán „art de vivre”-ét, azaz életművészetet.
 
Érdekes építészete a francia történelem minden korát hűen őrzi. A város központi tere a „Place de la Comédie”, amit a helyiek csak l’OEuf, azaz tojásnak hívnak, a tér eredeti alakjára utalva, manapság Európa egyik legnagyobb gyalogos negyede. Az óvárosi rész nemcsak római időket idéz épületeivel, hanem ez a történések helyszíne is: éttermek, kávézók és boltok várják a megfáradt vendégeket, akik majd ráérősen sétálgatva fedezik fel a szűk utcácskák keskeny, magas házai között megbújó mediterrán életérzést.
 
hogy a montpellier-i egyetem a világ egyik legrégebbi egyeteme?
 
Külföldi francia nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső