Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol Spanyolországban / Spanyol Madridban

Spanyolország szíve

Spanyol Madridban


A spanyol főváros szó szerint az Ibériai-félsziget közepén fekszik, ami jelképesen is értelmezhető. Madrid egyfajta demarkációs vonalnak tekinthető. A város és az attól délre eső területek tükrözik a hamisítatlan spanyol érzésvilágot, a kényelmes, szieszták nélkül elképzelhetetlen életritmust, a hagyományok őrzését és a kultúra autentikusságát.
Az északabbra lévő nagy városok jóval dinamikusabb, a nyugat-európai szokásokat átvevő, felhőkarcolókkal büszkélkedő városok, ahol jóval nagyobb teret kap a multikulturalizmus és a nemzetköziség, és a kozmopolita életérzés az uralkodó. Ld. Barcelona.
 
Bár Madrid is egy hatalmas és modern metropolisz vibráló éjszakai élettel, igazi látványosságait a világhíres múzeumok — leghíresebb a Velázquez, El Greco és Goya műveit felvonultató Prado—, csodálatos könyvtárak és terek, no meg a királyi palota adják.
 
 hogy a szökőkútjáról és gyönyörű szobráról méltán híres Plaza de Cibeles az a tér, ahol a Real Madrid minden egyes trófea megnyerése után találkozik a szurkolóival?
 
Madrid természethez közelisége is megmutatkozik: igen nagy zöldövezet található a városban, a leghíresebb és legszebb parkja a Parque de Retiro. Két galéria- vagy múzeumlátogatás közben nincs a csónakázótóval is büszkélkedő parknál jobb választás egy kis kikapcsolódásra.
 
Számtalan koncert, kiállítás, színházi előadás, fesztiválok, korzók, hagyományos bikaviadalok és az országban fellelhető legszínvonalasabb flamenco előadások, az óváros csodás árkádos épületei, a lenyűgöző királyi palota vagy a 20. századi műveket bemutató Centro de Arte Reina Sofia — ahol Picasso monumentális polgárháború-ellenes festménye, a Guernica is megtalálható — varázsolja el a látogatókat. Itt található a spanyol nyelv szakértőjének, az Enforexnek Barcelona után a második legnagyobb iskolája.
 
Madrid minden körzetében találunk piacot, a leghíresebb az El Rastro bolhapiac. Az óvárosi boltokban rendkívül széles sonka-, füstöltkolbász- és sajtkínálat, valamint számtalan borfajta várja az ínyenceket. A térség étele a káposztából és sertéshúsból készülő cocido madrileňo.
Bár Andalúzia a flamenco hazája, a legjobb táncosok a fővárosban lépnek fel (Casa Patas). A Las Ventas arénában márciustól októberig vannak műsoron a bikavidalok. Aki pedig a foci szerelmese, a Real Madrid és az Atlético mérkőzésein érezheti igazán otthon magát. 
 
Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső