Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol Angliában / Angol Londonban

A brit és a multikulturális ötvözete

Angol Londonban


Akár a végtelenbe is nyúlhatna a leírás erről a mindig megújuló városról, így most szorítkozzunk csak a leglényegesebb sajátosságokra. A többit fedezze fel Ön! De bármerre is menjen, hatalmas emberáradat és minden utcasarkon valami híres látnivaló fogadja majd. London minden ízében nyüzsgő, élettel teli és felfedezésre váró csodája Európának!

A hangulatos pubok, a szűk, több szintes viktoriánus épületekkel zsúfolt utcák, a piros telefonfülkék és postaládák, az emeletes buszok, a szemerkélő eső és a hihetetlenül zöld parkok óriási száma mind-mind London védjegyei. Ha órák után szívesen pihenne a zöld parkok egyikében, mint pl. a Regent's Parkban, válassza a Tti fiatalos nyelviskolát!
Az angol főváros építészete lenyűgözően európai: árkádos, oszlopos, porticós házak sorakoznak szorosan egymás mellett, és ez a minta nagyon sok európai és amerikai városban is visszaköszön.
A kiváló metróhálózattal (12 vonal) rendelkező városban közlekedni nagyon egyszerű, kevesen is választják az autózást, ámbár a sok turista és busz hiánytalanul kitölti a sávokat. A föld alatt rekordidőn belül el lehet jutni a külső zónákból a belvárosba, ahol például az önkéntes fellépőiről is híres Covent Garden ad helyet a Kaplan Aspect londoni nyelviskolájának.
Ez már a West End része, ahol helyet kap a lélegzetelállítóan impozáns Westminster-apátság, a Ritz Hotel és a páratlanul szép Green Park és Hyde Park összekapcsolódása. Ne mulassza el az őrségváltást sem a Buckingham palota előtt! Ha szerencsés, talán még a királynőt is láthatja!
A Picadilly Circus hatalmas neonreklámaival pedig kötelező találkahely a turisták és minden londoni számára, ahonnan csak pár perc séta a Trafalgar Square és Nelson admirális égbe nyúló szobra. Innen egyenes út vezet a Parlament hatalmas épületegyütteséhez, amelynek oldalában áll talán a legismertebb londoni építmény, a Big Ben.
 
hogy a Big Ben nem a harangtorony, hanem a benne lévő hatalmas harang neve? A harang öntőjét hívták Benjamin-nek, ezt örökítette át később a szájhagyomány a toronyra.
 
London valódi multikulturális metropolisz. Olyannyira, hogy eredeti brit kiejtést jóval többször hallhat a vidéki városok utcáján sétálva, mint a fővárosban. Ám ezt a sokszínűséget és tarka emberforgatagot sehol máshol nem találja meg. Eshet eső, fújhat szél, az Oxford Streeten a tömeg nem apad. Ha bulizni akar, a Sohóban tett látogatáson kívül jöjjön ki az Oxford Streetre éjszaka: óriási a hangulat! Amennyiben a 40 éves tapasztalattal rendelkező LSI nyelviskolát választja, közvetlen közelről élvezheti a Sohot és az Oxford Street látnivalóit.
Az Oxford Street és a Tottenham Court Road találkozásánál, London szívében  találja nívós partneriskolánkat, a Centralt. Ugyancsak a belső zónában helyezkedik el szaknyelvek specialistája, a London School of English.
 
A külső zónák is igazi csemegét jelentenek az utazó számára. Csupán itt is meg kell szokni, hogy a busz a másik oldalon jön, és csak akkor áll meg, ha leintik! A városban alig érezhető szmog, mert a belvárosi parkok és a rengeteg közpark zöldje ellensúlyozza ezt, ráadásul olyan zöld színű pázsitok terülnek itt el, amilyet máshol nemigen látni. A város egy ilyen „zöld negyedében”, Greenwhich-ben iratkozhat be partneriskolánk, az angol nyelv nagykövete, az Embassy kurzusaira.
Ha sportra és kulturális élményekre vágyik, a belváros megannyi lehetősége mellett egy másik negyed, Wimbledon, a tenisz fellegvára is tárt karokkal várja. Csakúgy, mint partneriskolánk, a családias közösségéről ismert Milner.
 
Éljen a lehetőséggel! A nyelv mellett hamisítatlan londoni életérzést fog majd magába szívni, mert ez a város mindenkit képes lenyűgözni. 

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső