Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol az USA-ban / Angol Los Angelesben

Sztárok fellegvára

Angol Los Angelesben


Los Angeles a hollywoodi csillogás, a neves intézmények és közel 5 millió ember otthona, a világ egyik legváltozatosabb városa. Nem a tradicionális értelemben vett városról van itt szó, sokkal inkább települések összenövéséről, így a külvárosi részekkel együtt már 17 millió lakosról beszélhetünk. Gyakran az a vád éri LA-t, hogy nem is város, hanem gyorsforgalmi utak szövevénye, ami nem is olyan meglepő, hiszen 6-8, vagy ennél is szélesebb útmonstrumok és több emeletes autópályák hálózzák be ezt a sokszínű metropoliszt.
 
A vádak ellenére Los Angeles az az amerikai város, amely megtestesíti a siker mítoszát, sokkal inkább, mint bármelyik nagyváros az USA-ban. A hírességről, dicsőségről és gazdagságról szőtt álmok nagyobb valószínűséggel válnak itt valóra, főleg Hollywoodban, amely ezreket vonz. Itt találjuk a híres Sunset Boulevard-t, ahol a csillagok kéz-, és lábnyomai díszítik az utca kövezetét. Itt áll a nevezetes mozi, a Grauman’s Chinese Theatre is, amely kínai pagodaszerű külsejéről kapta a nevét, és amely megmaradt a filmbemutatók színhelyének. A tulajdonos, Sid Grauman ötlete volt, hogy a sztárok kéz-, és lábnyomait a nedves cementben örökítsék meg, hogy még több látogatót csalogassanak a színházba. Ha közel szeretne lenni a sztárokhoz válasszon Angol órákat Hollywoodban a Kings College iskolájában!
 
Hollywood mellett persze vannak még látnivalók LA-ben. Turista aligha keresi fel a várost anélkül, hogy Disneylandbe ne látogatna el,  amely gyerekek és felnőttek számára egyaránt nagy élmény. A Universal Studios ugyancsak kihagyhatatlan program, itt aztán betekintést kapunk a különböző technikai bravúrokba és díszletek világába.
 
A természet szerelmeseinek Santa Monica és Malibu fantasztikus tengerpartjai nyújtanak kikapcsolódást, és ha kicsit távolabbra merészkedünk a várostól, akkor szebbnél szebb hegyvidékeken, dimbes-dombos, gondosan megművelt tájakon és a vad sivatagban találjuk magunkat.
 
Az egész évben napsütéses Los Angeles felejthetetlen élményben részesíti azokat, akik a Kaplan Aspectet, Amerika nyelviskoláját választják nyelvtanulásuk helyszínéül!
 
 hogy Los Angelest nevezte ki Kalifornia fővárosának a mexikói kormányzat, amíg Kalifornia 1850-ig Mexikóhoz tartozott? Függetlenedése után Sacramento kapta meg a főváros címet.


Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső