Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol Spanyolországban / Spanyol Granadában

A mór kultúra őrzője

Spanyol Granadában


A Sierra Nevada lábánál és a népszerű tengerparttól, a Costa Tropicaltól alig egy órányira fekvő városban élvezhetjük a strandok, a síelés, a legjobb spanyol szabadtéri klubok és szórakozóhelyek nyújtotta kikapcsolódást.
 
A város egyediségét sokszínűsége adja. Tradicionális andalúz konyhája, a délen megszokott, ingyen osztogatott "tapas" (falatkák, snack), a helyben termesztett gránátalma, amiről a város a nevét kapta, a flamenco életérzés és a helyiek barátságossága biztosítja a hamisítatlan spanyol hangulatot. Kevésbé európai jellegű, sokkal inkább a mór stílus él tovább a cigány elemekkel az Albaicín lejtős, meredek és kanyargós utcákkal tarkított, a granadai mór világot leghívebben tükröző városnegyedében. Katedrálisa egyértelműen reneszánsz. A spanyol nyelv szakértője, az Enforex nyelviskola a csodás óváros szívében fogadja a spanyol nyelv iránt érdeklődőket.
 
A csodás templomok, az archeológiai múzeum, a 11. században épült mór fürdő, és a „magas paradicsomkertnek” is nevezett királyi birtok, a Generalife mellett Granada legfőbb látványossága a mór építészet remeke, az Alhambra. A palota a tér, a fény, a víz és a díszítőelemek legkifinomultabb ötvözetének mesterműve, egyben a spanyol-iszlám művészet kiteljesedése. A mór kalifák hanyatló hatalmuk palástolására és az utókor nagy örömére építették meg a földi paradicsomot, amely az utóbbi idők intenzív restaurátori munkájának köszönhetően ma ismét lenyűgöző alkotás.
 
hogy a flamenco hazája Granada? A granadai cigányok a sacromontei domboldal barlanglakásaiban laktak, ott táncoltak és táncolnak ma is a flamencobárokban a táncosok.


Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső