Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Olasz Tanfolyamok / Olasz Olaszországban / Olasz Firenzében

A reneszánsz dolce vita

Olasz Firenzében


Toszkána! Már maga a név is csodásan cseng, főleg, hogy lelki szemeink előtt azonnal megjelennek a lankás mezők illatos olajfái, a citrusfák hívogató, lédús gyümölcsei és a tökéletes olasz kertekben ebédelő hangos nagy olasz családok. Ez az a hely, ahová mindenki vágyik.
 
Az olasz reneszánsz bölcsője és Toszkána fővárosa pedig nem más, mint Firenze, a múlt, a a művészetek, a pompás terek, kifinomult ízek és a chianti bor hazája. Firenze maga a szépség. Szűk utcái, kis sikátorai kellemes menedéket nyújtanak a forró nyári napsütés elől a turistáknak, akik talán nem is sejtik, hogy 1982-ben az UNESCO a Kulturális Világörökség részének is kinevezte Firenzét.
 
Az Arno folyó két partján elterülő város hosszú évekig a dúsgazdag bankárcsalád, a Mediciek uralma alatt állt, akik Európa szellemi és művészeti központjává emelték a várost. A kozmopolita légkör, festők, szobrászok, építészek seregét vonzotta a városba, és a gazdag pártfogók megrendelései a reneszánsz festészet, szobrászat, építészet remekműveivel gazdagították a várost.
 
A látnivalók zöme a középkori városfalak által határolt kis területen belül található:bár sikátorok labirintusként állnak a látogatók előtt. Egy biztos: minden út a Dómhoz vezet.  Tanuljon hát a Duomo közelében a reneszánsz hangulatú Scuola Leonardo da Vinci partnerintézményünkben! Amennyiben a nagy múltú világszervezet a Sprachcaffe firenzei iskolájára esik a választás, az iskola teraszáról is gyönyörködhet a panorámában! A Piazza delle Signoria és a Palazzo Vecchio évszázadok óta Firenze társadalmi és politikai életének központja, itt találjuk Firenze legfőbb lakóját, Dávidot is.
 
 hogy a Dávid-kultusz uralja Firenzét? Mindenhol találkozhatunk vele, képeslapokon, pólókon, giccses figurákon, napszemüvegeken, de még Dávid fagyi és szendvics is van!
 
Európa legrégibb boltíves hídján – a Ponte Vecchión – átsétálva egy jellegzetességre figyelhetünk fel. A híd oldalaihoz épített ötvös- és aranyműves műhelyek, mint méz a méhet, úgy vonzzák a turistákat, ahol az örök nyüzsgés és igazi forgatag hangulatában nem is tudjuk eldönteni, hogy a vakuk fénye, vagy az arany fényesebb-e. 
Tanuljon olaszt toszkán módra a Linguaviva firenzei iskolájában, a város szívében, és ismerje meg a reneszánsz dolce vitát!

Külföldi olasz nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső