Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol Írországban / Angol Dublinban

Az ezer pub városa

Angol Dublinban


 hogy a 18. század közepéig, amíg Arthur Guinness alá nem írta a híres 9000 év lejáratú bérleti szerződését a St. James’s Gate Sörfőzdével, a sör gyakorlatilag ismeretlen volt a vidékiek számára, helyette whiskeyt és gint ittak?

Igen, ez az a hely, ahol még az is sört iszik, aki addig nem szerette. Dublint sokan csak a Guinness-szel azonosítják, pedig a főváros rengeteg látnivalót és érdekességet kínál az őt meglátogatóknak. De ha már a sörnél tartottunk, kezdjük dublini kirándulásunkat a híres Temple Barral. Nem más ez, mint a város művészeti és szórakoztató negyede, ahol természetesen a legismertebb pubot, magát a ’The Temple Bart’ is felkereshetjük. Amikor a város terjeszkedni kezdett, a Temple Bar keskeny macskaköves utcáiból a kézművesek és kereskedők negyede lett. Mára ez Dublin legfelkapottabb „alternatív” boltokból és kávéházaktól nyüzsgő városrésze.
Maradjunk még a Liffey folyó déli oldalán a nyugati részen, hiszen van még itt látnivaló bőven. Dublin és egyben Írország legnagyobb temploma az impozáns Szt. Patrick katedrális is itt található, és a Dublin Castle is, amely hét évszázadon át az angol uralom szimbóluma volt. A Christ Church katedrális, a városháza és a város legnagyobb bevásárló központja, a Powerscourt Townhouse is itt keresendő. Továbbá itt található kiváló nyelviskolánk, a Kaplan Aspect is.
 
És most irány a folyó keleti partja! (A folyó, amely egykor a Poddle összefolyásával egy tavat alakított ki, volt Dubh Linn, azaz Dublin, a sötét tó.)
 
Dublin dél-keleti része a modern város szíve, és a tekintélyes Trinity College otthona. A Szentháromságról elnevezett egyetemet I. Erzsébet királynő alapította és olyan híres diákjai voltak, mint Beckett, a híres drámaíró vagy Jonathan Swift, a Gulliver utazásai írója és sokan mások. A Kildare Street-en áll az Ír Parlament, a Nemzeti Könyvtár és a Nemzeti Múzeum is. Amennyiben inkább a zöldbe vágyik, a St. Stephen’s Green park igazi felüdülés lesz.
 
Végül, de nem utolsó sorban ballagjunk át a Liffey folyó északi oldalára, és tegyünk egy sétát Dublin legforgalmasabb főutcáján, az O’Connel Street-en vagy látogassunk el a Jameson’s Distillery-be, a whiskeyfőzdébe. Akármerre fordul Dublin utcáin, lépten nyomon látnivalókba ütközik. Jó időtöltést kívánunk!

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső