Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön »

A parkok és kertek városa

Angol Christchurch-ben


Új-Zéland második legnagyobb városa nem véletlenül kapta a „Garden City” / a kertek városa/ megtisztelő elnevezést. A rendkívül jól gondozott nyilvános parkok és kertek jóformán uralják a városképet. A központban elhelyezkedő, 161 hektáros Hagley Park, a világhírű Botanikus Kert, a 4 fákkal, bokrokkal és virágokkal szegélyezett nagy sugárút, a Victoria tér, az Avon folyó partján elhelyezkedő Mona Vale gyönyörű kertje mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy 620(!) versenyző város közül 1996-ban a legszebb kertek városának nyilvánítsák Christchurch-öt. Egy évvel később pedig hivatalosan is elnyerte „A világ kertvárosa” /Garden City of the World/ díjat.
 
Christchurch sok kulturális látnivalót kínál: a maori kultúra iránt érdeklődők, a sportok és a jó ételek, borok szerelmesei is találnak kedvükre való lehetőségeket, múzeumokat, kiállításokat. Itt jártunkkor kötelező megnézni a főteret, ahol a régi katedrális épülete mellett áll az ultramodern Chalice, Neil Dawson szobrász alkotása. Ne hagyjuk ki a Művészeti Központot, a Nemzetközi Sarkvidéki Központot, a Galériát, és ha pénztárcánk és szerencsénk engedi, a Casinót sem!
 
 hogy a világon először az új-zélandi nők kapták meg a szavazati jogot? Ennek állít emléket a christchurchi Kate Sheppard emlékmű.
 
A 350.000-es lélekszámú, erős brit hagyományokat ápoló Christchurch az ország legnépszerűbb fesztiválvárosa. Az egész várost virágokba és a szivárvány minden színébe borító, februárban megrendezett, szinte kötelezőnek számító Virágfesztivál mellett minden évszak ontja a zenés, színházi, sport stb. rendezvényeket. Igazi forgatagba csöppen mindenki, aki a diákok nyelvi fejlődésére 100 %-os garanciát vállaló LSNZ nyelviskoláját választja. A suli épülete a fesztiválok szomszédságában áll!
 
Tavasszal rendezik meg az Új-Zéland Kupát, ekkor tartják a híres divathetet, és a régió hagyományos mezőgazdasági fesztiválját. A Nyári Fesztivál idején kiállítások, felvonulások és rengeteg szabadtéri program várja az érdeklődőket. A késő nyár és az ősz a romantika, a finom ételek és italok élvezetének az időszaka, de télen sem fogunk unatkozni: a Fények Fesztiválja tartogat igazi csemegét a résztvevők számára.
 
Új-Zéland lenyűgözően változatos természetvilágát sem érdemes elmulasztanunk! Az Orana Park, a legnagyobb vadrezervátum és a Willowban Wildlife Rezervátum, amely a legnagyobb kiwilelőhely, csodálatos látványt tár a látogatók elé.
 
Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső