Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol az USA-ban / Angol Chicagóban

Ahol a jazz és a blues született

Angol Chicagóban


A csodálatos fekvésű, „Szelek városának” is nevezett 3. legnagyobb amerikai város, Chicago a Nagy-Tavak egyikének, a Michigan-tónak a partján, egy hajózható csatorna mellett, és 2 hajózható folyó által kettészelt területen fekszik több mint 10 milliós lakosságával, akik közül különösen az írek képviseltetik magukat nagy számban.
 
hogy az ír védőszent, Szt. Patrik napján a várost kettészelő folyót zöldre festik? Stílszerűen ezt hívják Green Chicagónak.
 

Ennyi embernek kell is az a hatalmas és jól működő közlekedési hálózat, ami jellemzi a várost. 160 buszjárat, 8 felszíni vasútvonal, autópályák tömkelege és metróvonalak sokasága hálózza be a felhőkarcolók földjét. A kétkedőknek, akik New York-nak adnánk ezt a címet, eláruljuk, hogy Chicagóban építették fel a világ első felhőkarcolóját!
 
A város fogadta be a 20. század eleje egyik legmeghatározóbb modernista irányzatának, a Bauhaus-nak az alkotóit, és olyan művészeket, mint Kandinszkij és Moholy-Nagy László. Nem véletlen, hogy Chicago a mai napig a világ egyik építészeti központja. A híres Sears Towertől csupán néhány tömbnyire található a Kaplan Aspectnek, Amerika nyelviskolájának chicagói intézménye.
 
A művészet egy másik ágának, a zenének is otthont és világhírt adott a város: innen származik a Chicago Blues, a Chicago Soul, és persze a jazz. Az évente megrendezett Jazz Fesztivál a műfaj legrangosabb eseménye, a város szimfónikus zenekara az ország legrégibb társulata, híres színháza pedig a Broadway-jel vetekszik.
 
 hogy a jazz irányzatot először „jass-nek” keresztelték, ám amikor a plakátokon rendszeresen lekaparták a „j” betűt, és így az „ass” (magyarul: az ember hátsó fele) szó volt látható, az új műfaj neve hivatalosan is „jazz” lett?
 
A várost a múzeumok galaxisának is nevezik, többségük minden nap nyitva tart, sőt, még ingyen napokat is szerveznek. Többek között itt van kiállítva Sue, a világ legnagyobb és legteljesebb Tyrex csontváza. A folyók mentén ne szalassza el Chicago parkjainak felfedezését sem! A „Green Chicago” itt nyer valódi értelmet. Az évente megrendezett vízi- és légibemutatók, a Chicagoween, a Summerdance és a Family Fun Festival is a látogatók felhőtlen szórakozását biztosítja.
 
A média és a szórakoztatóipar is fontos szerephez jut, hiszen itt forgatták a Vészhelyzetet, itt székel Jerry Springer és Oprah Winfrey is. Mi több, Hemingway, Walt Disney, Harrison Ford és Hillary Clinton is innen indult. Nem is beszélve arról, hogy Al Capone neve a „chicagói gengszter” szinonimájaként vált ismertté az egész világon.
 
Chicago sportrajongói pedig méltán büszkélkednek világklasszis kosárcsapatukkal (Chicago Bulls).
A keleti part egyik legnagyobb városa garantáltan kielégíti kiváncsiságát; látogassa meg!

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső