Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol Angliában / Angol Cambridge-ben

Egyetem- és vásárváros

Angol Cambridge-ben


A Cam folyó partján fekvő Cambridge mindenki számára történelmi egyeteméről ismert, ám azt kevesen tudják, hogy Kelet-Anglia egyik legnagyobb települése a környék virágzó mezőgazdaságának terményeit értékesítő és népszerűsítő vásárváros is egyben. Ebben a nemzetközileg is méltatott városban tökéletesítheti angol nyelvtudását a Kaplan Aspect cambridgei nyelviskolájában.
Ez Anglia legkevésbé csapadékos és legnapfényesebb vidéke, amelyet templomok, szélmalmok és középkori gazdasági épületek tarkítanak. A természetbarátokat pedig a jellegzetes és gazdag madárvilág és a fókapopuláció is idevonzza.
 
Cambridge két legnépszerűbb közlekedési eszköze a bicikli és a csónak. A hosszú rudakkal tolt lapos fenekű csónakok (a puntok) a városkép szerves részei, csakúgy, mint a kollégiumok parkjában heverésző diáksereg. A várost átszelő Cam folyón szinte csak ilyen csónakokkal lehet hajózni, hiszen a folyó fölé épített majd’ 10 híd között vannak egészen alacsonyak is, pl. a velencei híd mintájára épült Sóhajok hídja.
 
 hogy a Queens’ College kollégiumának két épületét összekötő Matematikus hidat eredetileg csavarok nélkül építették meg?
 
A sokat emlegetett kollégiumok benépesítik a várost, összesen 31(!) tartozik az egyetemhez.
A leghíresebb kollégium a King’s College, amely egyben Cambridge legnagyobb épülete is. Legyezőboltozatával, Rubens oltárképével, 17. századi orgonájával, festett üvegablakaival, nyolcszögletű tornyaival és gótikus kapujával méltán lehet vetélytársa Oxford egyetemének és kollégiumainak.
 
Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső