Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol az USA-ban / Angol Bostonban

Ahol Amerika történelme elkezdődött

Angol Bostonban


hogy az egész Egyesült Államokra gyakorolt kulturális befolyásának elismeréseként Bostont még a 19. században „Amerika Athénjának” keresztelték el?
 
Megérdemelten. Amerika egyik legrégibb városa, az 1630-ban alapított „City upon a hill” (Város a hegyen) ma is a legelitebbnek és legkifinomultabbnak tartott országrész, New England fővárosa. Az itt beszélt angol tiszta és kulturált, mentes az akcentustól.
400 éves történelme, alkotói, kutatói és egyeteme, a Harvard az Államok egyik legelismertebb, leggazdagabb és leginkább egyedi városává tette Bostont.
 
Egyedisége pedig megkérdőjelezhetetlen. A legtöbb amerikai nagyvároshoz hasonlóan a belváros, Boston Crossing azt a látványt nyújtja, amit el is vár tőle az utazó: csillogó üzletek, felhőkarcolók, pezsgő pénzügyi központ.
Ezen túl azonban Boston talán az egyetlen olyan amerikai város, ahol a nosztalgia és a történelem szele eléri az utazót, ami nem kis teljesítmény, hiszen az országnak alig pár évszázados történelme van csak!
 
A múlt és a jelen összefonódásának csodás harmóniáját tekintheti meg bárki, aki Amerika első történelmi séta túráján, a Freedom Trail 16 állomásán végigmegy. Történelemleckék helyett csupán 2 órára, vagy ha nagyon elragadja a hangulat, akár egy egész napra is szükség van ahhoz, hogy Amerika történetének több mint 2 és fél évszázadával megismerkedjen! Eltévedni sem lehet, hiszen piros téglából kirakott vagy festett vonalak jelzik az útirányt. Legyen részese a történelemnek, és közben ismerkedjen Boston hangulatos utcáival és kedves lakóival!
 
Ráadásul Boston nem túl nagy város, negyedei barátságosak, és a belvároson túl már csak elvétve találni égbe nyúló épületeket. Kellemes hangulata, csodásan felújított, régi, koloniális stílusú házai és utcái, számtalan szabadtéri piaca a rengeteg színes árutól roskadozó, kis szekérrel pompás, üde színfoltok a városképben. Órák után és között remek időtöltés lehet pénteken és szombaton a Haymarket piacon való csatangolás, hiszen a Kaplan Aspect, Amerika nyelviskolájának bostoni intézménye csak pár perc sétára van innen!
 
És amire még büszkék Boston lakosai: a Boston Ballet világviszonylatban is az egyik legelismertebb intézmény; az évente áprilisban, a „Patrióták napján” megrendezett Boston Marathon az egyik legnevesebb világverseny; a Boston Red Sox és a Boston Celtics pedig a baseball és a kosárlabda éllovasai.

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső