Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol az USA-ban

A lehetőségek földje

Angol az USA-ban


Sok oka van annak, hogy az Egyesült Államok különleges helyet foglal el a nemzetek között. Az egyik legfontosabb az, hogy senki nem tud közömbös maradni iránta: imádjuk és álmodozunk róla, vagy éppenséggel bíráljuk.
Egyet azonban nem lehet tagadni: Amerika még mindig a megvalósult álmok hazája, ahol a semmiből is fel lehet jutni a világ tetejére! Nem véletlen, hogy az amerikai álom („The Great American Dream”) nem fakuló vonzerővel bír még ma is. Megszámolni is nehéz, hány nemzet fiai telepedtek már le itt, és hányan is alkotják ezt a hihetetlenül sokszínű kulturális kavalkádot!
 
 hogy a letelepedéshez szükséges „zöld kártya” valójában rózsaszín?
 
Egyszerre bámulatos és zavarbaejtő az amerikaiak identitástudata, önbizalma és hanyag arroganciája, de nem tudjuk nem szeretni a poros cowboyokat, a sikeres wall streeti üzletembereket és a csillogó sztárokat.
 
Az ország hihetetlenül rövid történelme (alig több mint 300 év!) elég volt ahhoz, hogy az Egyesült Államok megtestesítse a gyorsaságot, a gazdagságot, a hatalmat, és hogy kulturális hatását kiterjessze az egész világra.
Amerika teremtette meg a fogyasztói társadalmat, a plázamonstrumokat, és ők mutatták, és mutatják meg a mai napig az egész világnak, hogyan kell jól eladni és az ügyféllel bánni. Jelmondatuk is ezt tükrözi: „The customer is the King!”, vagyis a vásárlóval királyként kell bánni. És valóban: minden eladó előzékeny, fél év múlva is visszavihet egy cipőt, és kicserélik, ha pedig esik az eső, a kijáratnál egy ajándék esernyőt nyomnak a kezébe! 
 
Égbenyúló felhőkarcolók, sodró lendületű, hatalmas autópályák, embertömegek, bevásárlóközpontok és a legmodernebb technika a kísérőink, ha az USA nagyvárosaiban járunk. New York City az Államok szimbolikus és leghatalmasabb metropolisza, a legtöbbet látogatott, elképesztő dinamizmussal bíró város.
A keleti part csodálatos vidék: gazdag zöldövezeteivel, Massachussets és Connecticut államok hegyes-dombos terepeivel üdítő helyszín nyelvtanuláshoz, utazáshoz egyaránt. Amerika egyik történelmi városa, Boston a kifinomult elit központja.
A mindenkori elnök otthona, és az ország motorja a műemlékekben gazdag főváros, Washington DC, amely kiváló kulturális csemege lehet mindenki számára.
Csakúgy, mint a jazz fesztiváljáról ismert Chicago, amely nemcsak az egyik legnagyobb amerikai metropolisz, hanem a Nagy Tavaknak köszönhetően csodálatos fekvésű város is.
A nagyvilági fényűzés ugyan mindenhol jelen van, de igazán Miamiban ragadja magával az embert a neon rózsaszínben világító, pálmafákkal keretezett, csillogó éjszakai élet sodrása.
 
Amint keletről nyugatra visz útunk, hömpölygő folyók, erdőségek, majd hegyek, hatalmas, modern gazdaságok, és az ország belseje felé haladva egyre inkább a sivatag uralja a tájképet. A sivatag, ahol a western hősök születtek, amelyet átszel a legendás 66-os út, és ahol a monumentális Grand Canyon terpeszkedik.
 
A nyugati part egyértelműen az ország és a világ szórakoztató központja. Kalifornia az egyik legjelképesebb állama az országnak: az USA kertje és a filmgyártás fellegvára. A jellegzetes villamosáról és a Golden Gate-ről nevezetes San Francisco igazi turistalátványosság.
Los Angelesben nyüzsögnek a sztárok és sztárjelöltek, a város neve jóformán azonosult Hollywooddal.
A déli és dél-nyugati részeken a legszembetűnőbb, hogy a spanyol ajkúak alkotják a bevándorlók legnagyobb csoportját. A spanyolt ugyanannyian beszélik az Államokban, mint az angolt, és nemcsak a hispánok! Kultúrájuk nagy hatással bír: San Diegóra visszavonhatatlanul — és mindenki szerencséjére — rányomja bélyegét a latinos jókedv.
Santa Barbara városkája pedig egyenesen tobzódik a mediterrán stílusú épületekben és karneválokban, fesztiválokban!
 
Ha lenyűgözi az USA, hát azért, ha csak a saját szemével akarja látni, mit imádnak benne a többiek, hát azért jöjjön, és tapasztalja meg, mit vált be Amerika földje az ígéretekből!

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső