Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol Angliában

A ködös és bájos Albion

Angol Angliában


Sehol a világon nincs ilyen sok lovag, egy másik nemzet sem befolyásolta így évszázadokig a történelmet, senki más nem terjesztett el egy nyelvet az egész világon, és egy másik uralkodóval sem azonosítják annyira országát, mint II. Erzsébetet Angliával.
 
 hogy a foci angol találmány?
 
Bár sok kultúrát egyesít magába, különösen London, Anglia mégis sok szokását híven őrzi. A fanyar humorú, mindenki képzeletében leginkább keménykalappal és esernyővel megjelenő angol úriemberek munka után szó szerint zsúfolásig megtöltik a helyi „találmányt”, a pubot, hamisítatlan angol sört isznak, és persze az út másik oldalán vezetnek. A látogatónak azonban a tömegközlekedést is meg kell szoknia. A busz bizony csak akkor áll meg a megállóban, ha leintik!  
 
A síkságok, az Üvöltő szelekből jól ismert hullámzó, szeles dombok és festői lápvidékek, és persze a tengerpart váltakozása igen széles palettát biztosít az utazóknak. A történelmi jelentőségű és Angliára annyira jellemző várkastélyok, a zöldellő parkok, templomok és régi főúri házak mellett az öreg közép-angliai falvak sugározzák azt a bájat, ami kizárólag Angliáé.
 
Az északi fővárosként is ismert Manchester két világhírű focicsapata mellett számos csodás parkkal és igaz életteli városképpel csábítja a látogatókat, különösen a fiatalokat.
Kelet-Anglia valódi ékkövei a legendás egyetemvárosok: Cambridge fekvésével, lenyűgöző építészetével és hídjaival méltó riválisa Oxfordnak. A vidéki városokra oly jellemző kis kockaköves utcákon egy-egy boltba betérve magával ragad a nosztalgia, és ha még a délutáni, angol szokás szerint tejjel ízesített teára is szakít időt, egy kis időre Ön is igazi angolnak érezheti magát.
 
A déli tengerpart számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál: a tradicionális halászváros, Hastings, kisvárosi hangulatával ideális hely a tanulásra, de Anglia akkor sem hagyja cserben, ha nyüzsgő partokat, izgalmas éjszakai életet és luxusszállásokat keres: ezt mind megtalálja az egyik legfelkapottabb nyaralóhelyen, Bournemouth-ben. Dél-Anglia másik gyöngyszeme, Brighton pedig fiatalokkal teli, igazi, modern város, csodás hosszú partszakaszokkal és a város védjegyének számító, indiai ihletésű Királyi Pavilonnal.
 
Bármelyik helyszínt is választja tanulmányaihoz, egy dolog mindenhol ugyanaz marad: Anglia mesésen zöld parkjai és kertjei a falvakban és a fővárosban is visszaköszönnek, ahogyan a tipikus angol ételek is. Próbálja ki az akár magyarnak is beillő, laktató, hagyományos reggelijüket: sült sonkát és kolbászt tojással, illetve gombával és babbal! És hogy az ínyenceknek is igazi csemegével tudjon szolgálni, az angol konyha repertoárjában a fish’n’chips, a legendás cheddar sajt és a hagyományos  angol pudingok is szerepelnek.
 
Válassza nyelvtanulása színhelyéül ezt a különleges szigetet, amely jellegzetes hangulatával és lakosaival garantáltan nem fog csalódást okozni!

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső