Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Német Tanfolyamok / Német Svájcban

Három nemzet hazája

Német Svájcban


Hová utazna, ha csak egyetlen országot járhatna be Európában? Németországba? Olaszországba? Vagy Franciaországba? Mit szólna, ha mind a három országból ízelítőt kaphatna egy helyen? Ha Svájcot választja nyelvi utazása helyszínéül, garantáltan nem fog csalódni!
 
Képzeletünkben Svájcról többek között a makulátlanul tiszta városok, a havas hegycsúcsok, a legfinomabb csokoládék és sajtok, a legprecízebb órák, és természetesen a síparadicsomok jutnak eszünkbe. Azonban jóval többet kínál az utazónak ez a színes ország. Nem csak hogy 4 nyelven beszélnek (németül, olaszul, franciául és rétorománul) de a kulturális változatosságot is tükrözik a különböző régiók. Az olasz határ mentén található Lugánóban szinte csak olaszt hallunk, nem is igazán érezzük, hogy Svájcban vagyunk, ha nyugatabbra megyünk a francia határ közelében található Montreuxben már franciául fognak szólni hozzánk, még német Svájcban, mint pl.Zürichben a német az anyanyelv.

A lakosság 65% német anyanyelvű, 18% francia még 10% az olaszt beszéli anyanyelveként. Az ország talányai közül a legizgalmasabb az a békés együttélés, amit ez a három nemzet mutat ezen a szűkre szabott területen. Ráadásul Közép-Európa három legnépesebb nemzetiségéről van szó, akik az utóbbi századokban igencsak szemben álltak egymással, azonban Svájc sajátos történelmi-politikai viszonyai összehozta őket.

A három nyelvcsoport mindegyike tiszteletben tartja, és előzékenyen kezeli a másik nyelvet beszélőt. Nem ritka olyan családdal találkozni, ahol a német apa olaszul beszél a feleségével és franciául a Lausanne-ban nevelkedett lányával. A svájci nép nemzetiségi türelmét tükrözi az is, hogy amikor a Graubündenben lakó 50 000 főnyi rétoromán nyelvet beszélő lakosság igénye felmerült, hogy az ősi svájci nyelv is államnyelv legyen, népszavazás alkalmával ezt a harmadik latin eredetű nyelvet is felvették a sorba.
 
Tapasztalja meg Ön is ennek a sokszínű országnak a hagyományait, nyelvi utazásához válassza Svájcot!
 
 hogy Svájcban síeltek az emberek először csupán a kikapcsolódás kedvéért?


Külföldi német nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső