Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol Skóciában

Vadromantika és hagyományok

Angol Skóciában


Skócia neve a vadregényes tájakat, a hófödte hegycsúcsokat, az erdőségekkel borított lankák és csipkés hegygerincek váltakozását, a megsemmisítően szép, szaggatott sziklás partszakaszokat, a Loch Ness-i szörnyet, a tartanban pompázó felföldi klánokat, a skótduda jellegzetes hangját, no és persze a jó skót whiskeyt idézi fel a legtöbb emberben.
 
Ám ez a bámulatos természeti látványokkal bővelkedő ország jóval többet tud ennél megmutatni. A skótok nagyon büszkék önállóságukra, saját jogrendszerükre és parlamentjükre, ezért véletlenül se nevezzük őket (ahogyan az íreket se) „angolnak”! A skótok a mai napig szeretik hangoztatni, hogy a nagy, sötét skót harcosok mennyivel keményebbek voltak a puhány déli szomszédnál. Igyekeznek is megfelelni az elődök hírének: a kiváló erőnlétet igénylő fatörzslökés manapság is hagyományos skót sport.
A találékonyságukról és éles eszükről híres skótok között pedig olyan géniuszok akadnak, mint Bell, Watt vagy Adam Smith, sőt, a Bank of England alapítója is skót volt.
 
hogy a narancslekvár is a skót leleményesség találmánya? Az 1700-as években egy szatócs ki akarta dobni a nyakán maradt keserűnarancs készletet, mire a felesége befőzte, és az ízletes lekvárnak hamarosan világszerte híre ment.
 
A skótok számtalan ünnepséget, fesztivált rendeznek (viking tűzfesztivál, erőnléti versenyek, Braemari Játékok stb.), amelyeknek több település, köztük a páratlan művészeti sokszínűségéről ismert főváros, Edinburgh is otthont ad. Ilyenkor mindenki felölti a skótszoknyát.
Még beszélik a helyi gael nyelvet, de minden hivatalos helyen vagy vendéglátóipari egységben angolul beszélnek a látogatókkal.

Az aktív időtöltésre vágyók választhatják a hegyi túrázást, a golfot vagy a síelést. A skót vadvilág is rendkívül gazdag, az augusztus 12-én kezdődő fajdszezon pedig igazi társadalmi esemény. A fajdhúson kívül semmiképp se hagyja ki a birkanyakból és árpagyöngyből készült levest (broth), a fűszeres birkabelsőségekből készült haggist, és persze „az élet vizének” is nevezett skót whiskeyt sem!

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső