Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol Mexikóban

A latin fieszták misztikus hazája

Spanyol Mexikóban


Joggal kérdezhetné meg, miért épp Mexikóban különlegesek a fieszták, miután megannyi déli ország sötét bőrű lakójára igaz, hogy estétől hajnalig ropják a fülledt latin ritmusokra.
A válasz egyszerű: csakis Mexikóban lehet megtanulni, hogyan is kell élve élni és élvezni minden percét a napnak. Az itteni emberekbe generációkon és évszázadokon át ivódott bele az élet és halál különleges tudata: Élj meg úgy minden percet, mintha a mai napod az utolsó lenne, tégy meg mindent, amit akartál ma, és akkor úgy halsz meg, mint egy harcos!
A Carpe diem e misztikus és ezoterikus tartalommal felruházott változata olyannyira jelen van a mexikóiakban, hogy fiesztáikon nemcsak az élet minden eseményét, hanem a halál megannyi arcát és aspektusát is megünneplik, halálfélelmet nem ismerve, jókedvűen táncolva és énekelve.
Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a fieszta a mexikói, és tőlük átörökítve, a latin emberek vérében van, és az ő sajátos válaszuk az élet történéseire, életkörülményeikre és az emberi kiszolgáltatottságra.

Egyedi és csábítóan misztikus világszemléletük — amely irigylésre méltóan megfér és kiegészül az erős, hithű katolicizmussal — indián gyökereiknek is köszönhetők. Egy olyan kornak, amelynek fennmaradt darabjait a világ újabb 7 csodája közé sorolják, és amelyek mai modern korunk embereit is ámulatba ejtik és elgondolkoztatják.
Az azték szobrok és romok mellett talán a leghíresebb maja emlék a felkapott karibi nyaralóhely, Playa del Carmen közelében lévő romváros, Chichén Itza.
 
A misztikumon kívül a mexikóiak szenvedélyes életszeretete egyedi kultúrájukban is kiteljesedik. A sombreróban és a semmivel össze nem téveszthető mexikói népviseletben, a charróban mariachit játszó sötét szemű és hajú zenészek a mai poppiacot is meghatározó autentikus latin dallamokkal örvendeztetnek meg, a kis helyi ételesbódékban kóstolhatjuk a nálunk is elterjedt, de az eredetihez ízben-színben soha fel nem érő mexikói ételeket, mint a taccost, a chili con carnét, a quesadillast, a burritost és persze az innen származó csokoládét. A sok finomságot szigorúan csak tequilával szabad kísérni!
 
 hogy Tequila egy kis település Puerto Vallarta közelében, ahol legelőször elkészítették a világhírű nedűt a közeli agave-ültetvények terméséből és leveléből?
 
Amilyen a mexikói konyha, olyan az egész ország is. Ízben-színben változatos, fűszeres, érdekes és nagyon mexikói. Ezt tapasztaljuk a kis falvakban és a nagyvárosokban is. A helyi fehérre meszelt házak és a macskaköves utcákon sétáló, hangoskodó, színes ruhákba öltözött emberek éppolyan meghatározói az országnak, mint a jómódú, és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően nagy vásárlóerővel rendelkező középosztály tagjai és az elit réteg.
 
A világ 12. legerősebb gazdaságára, felhőkarcolókkal tűzdelt hatalmas városaira, világszínvonalú, szubtrópusi tengerpartjaira, hófödte hegycsúcsaira, kaktuszokkal tarkított sivatagjaira méltán lehet büszke az ország, hiszen a helyiek temperamentuma mellett ez ad igazi arculatot Mexikónak.
Tapasztalja meg, hogyan lehet másképp élni és másképp nyelvet tanulni — Mexikóban!

Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső