Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol Máltán

Lovagok és fieszták szigete

Angol Máltán


A Szicília és Észak-Afrika között félúton megbújó, pici, Budapestnél is kisebb sziget nem csupán egy a sok Földközi-tengeri sziget közül, hanem egy ország is egyben. A három részből, Máltából, Gozóból és Cominóból álló szigetcsoport a történelem során számtalan hódítót volt kénytelen elviselni, mégis a sok háború ellenére sem veszítette el életkedvét a máltai nép. Sőt, mi több, szinte naponta tartanak egy „festát” valahol a szigeten. Ezeket a festákat az egyes templomok védőszentjeinek tiszteletére tartják, és mivel 360 szentet tartanak számon, nem meglepő, hogy tényleg majdnem minden napra jut az ünneplésből.
 
 hogy Rabat városában, Máltán található a kereszténység bölcsőjének számító Szent Pál-barlang?
 

Kik is a máltaiak? Hiszen az olasz „graziével” mondanak köszönetet, arabul számolnak, angol reggelit adnak, és a bal oldalon hajtanak. A máltai nyelv csodálatos keveréke az olasz és az arab nyelvnek, miközben az angolt óvodáskoruk óta tanulják, így anyanyelvi szinten beszélik, hiszen ez Málta első hivatalos nyelve. Málta történelme szorosan összekapcsolódik Szicíliával és annak kultúrájával, nem csoda hát, hogy ez nem csak a két sziget nyelvében, hanem kultúrájukban, sőt konyhájukban is tükröződik.
A rómaiak után jöttek az arabok, akiknek befolyása elsősorban az építészeti stílusokban és a konyhaművészetben köszön vissza. A fővárost, Vallettát kivéve az egész szigeten olyan érzése van az embernek, mintha valahol Észak-Afrikában járna: kopár vidék, tipikus arab stílusú házak, szárazságot jól tűrő kaktuszfélék és sötétbőrű, barátságos, inkább arab, mint európai arcok.
 
Valletta más. Mintha egy középkori francia városban járkálnánk, a Nagy Mesterek Palotája, a középkori paloták, a szűk utcák, erődök és katedrálisok a vidéktől eltérő világba vezetnek minket: oda ahol a Johannita-rend lovagjai majd’ 300 évig uralkodtak. De tegyünk egy látogatást a régi fővárosba, Mdina-ba is, ahol tényleg egy középkori város falai között járkálhatunk. Varázslatosan szép!
 
A történelemtől elszakadva élvezzük Málta gyönyörűséges természeti adottságait is, az igazi kékséget a Blue Lagoonnál, vagy az Azúr Ablaknál, Gozo csendesebb és nyugodtabb világát vagy a szebbnél szebb strandok egyikét, pl. a Gzirához közeli Marsamxettnél, vagy a Goldan Bay csodás sárga homokos partját. Ha szórakozásra vágyunk St. Julian's környéke a legjobb választás!

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső