Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Olasz Tanfolyamok / Olasz Olaszországban

Két világ egy hazában

Olasz Olaszországban


Prada, Fiat, Zanussi vagy az Etna, Pompeii és Pizza Napoletana? Észak és dél kettőssége teszi többek között egyedivé Itáliát. A művészetek és építészet szerelmesei, a romantikára vágyódók, az autentikus olasz konyha és divat iránt érdeklődők mind megtalálják a számukra leginkább vonzó várost, vidéket.
 
Észak-Olaszország változatos természeti palettát tár az utazók elé. A Dolomitok és az Alpok fenséges hegyvonulatai síparadicsomokkal vonzzák a turistákat, és ahogyan nyugatabbra ill. délre haladunk, szelídül a táj, és a magaslatokat alföldi síkságok és tengerpartok váltják fel. Északon elindulva Velence és Torino mellett Milánó a legjelentősebb város, amely nem is annyira szépsége, mint sikeressége miatt vonzza az idelátogatókat.
 
Ahogyan dél felé, Közép-Olaszországba tartunk, egyre népszerűbb úticélok felé haladunk. Gyönyörű vidékek, történelmi jelentőségű és műkincsekben gazdag városok, és kellemes nyaralóhelyek, mint pl. Rimini nyújtanak felejthetetlen élményt.
 
De hol van a határ, ahonnan már Dél-Olaszországról beszélünk? Róma és Nápoly között húzódik valahol, ahol megváltozik az addigi lankásabb, ciprusokkal és olajfaligetekkel díszített toszkán táj - amelynek központja Firenze, - és elérkezünk egy vadregényesebb, meredek sziklafalakkal szegélyezett tengerparthoz, amely már hamisítatlan déli hangulatot idéz szűk kis sikátoraival, sötétebb bőrű, hangosabb, de közvetlenebb és barátságosabb, sziesztázó lakosaival. Ekkor érezzük igazán, hogy ez egy másik világ, amit fel kell fedezni!

Ne feledkezzünk meg az Etnával és a számtalan görög emlékkel  büszkélkedő Szicíliáról sem, ahol az építészeti csodák mellett a táj és az élővilág sokszínűsége is kirándulásra invitál! Látogassunk el a festői fekvésű Taorminába és sétáljunk fel a görög színházhoz, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a Jón-tengerre! Délre folytatván utunkat, tegyünk egy kirándulást Siracusába, amely a legjelentősebb görög város volt a múltban!
 
 hogy Velence nemcsak karneváljáról híres, de itt találták fel a szemüveget is a 13. században?Külföldi olasz nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső