Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol Írországban

A smaragd sziget

Angol Írországban


Rikítóan zöld, szemet gyönyörködtető, hol lankás, hol sziklás vidék, balladai hangvételű vagy éppen táncra invitáló, pörgős, mosolygós ír zene, feketébe hajló sötétbarna, kesernyés Guinness, Temple Bar és számos színesebbnél színesebb pub, G.B. Shaw, Yeats és Beckett, és romantikus, ezüstös, lágyan szemerkélő eső – ez mind az Ír Köztársaság!
 
Írország Európa egyik legbiztonságosabb, legtisztább és a legfiatalabb lakossággal büszkélkedő országa. A közel 4 milliós nép fele 30 évnél fiatalabb, már akik Írország lakosai, mert az USA-ban több ír lakik, mint amennyi az anyaországban. Az ugrásszerű gazdasági növekedés, a kiváló életszínvonal és a rendkívül barátságos emberek mind több látogatót vonzanak országukba, akik ha egyszer megtapasztalták Írország báját, mindig visszatérő vendégek lesznek.
 
Az írek a gael nyelvet beszélték a 16. század végéig, és Írország ma kétnyelvű. Mindenhol látjuk az angol mellett a gael feliratokat is, és az ír nyelv alapkövetelmény az egyetemi tanulmányokhoz és a közéletben való részvételhez. Bár csupán a lakosság 11%-a beszéli folyékonyan a gaelt, az ír kultúra nincs veszélyben: a népi legendákban, a zenében, táncban és a fesztiválokban ma is jelen van.
 
A nemzeti szenvedély a lóverseny és természetesen az ivás. A főváros, Dublin ezer pubján kívül azért ne feledkezzünk meg a város kulturális látnivalóiról sem! Csupán fél órányira Dublintól eljutunk Braybe, az egykori előkelő viktoriánus pihenőhelyhez, amely ma élénk üdülőváros.  Amennyire időnk engedi, feltétlenül járjuk be az ország különböző szebbnél szebb régióit, hiszen kétségkívül Írország egyik legnagyobb vonzereje a tájaiban rejlik. Ahogy keletről délre, vagy északra és nyugatra haladunk, utunk során az enyhén hullámzó dombokat és tavas vidékeket meredekebb, lélegzetelállítóan szép sziklás partszakaszok, szélfútta hegyek és vadregényes tájak váltják fel. De akármerre is járunk, minden vidék gazdag látnivalókban.
 
 hogy Írország jelképe nem a lóhere, hanem a hárfa?

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső