Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol Spanyolországban

Tradíciók és a modern találkozása

Spanyol Spanyolországban


Spanyolországról mindenkinek a még ma is uralkodó királyi család, a már nemzeti sportnak számító bikaviadalok, az őrült fieszták, a ráérős szieszták, a vérpezsdítő flamenco ritmusok, a bárok és a húsvéti körmenetek jutnak az eszébe. A hagyományokon túl azonban, különösen az EU-hoz való csatlakozásnak köszönhetően a nyugat-európai szellemiség is érezteti a hatását.
Az észak-keleti részek ipara és gazdasági növekedése egy jóval gyorsabb életritmust hozott magával. Barcelona, a Madriddal közel egyenrangú metropolisz igazi nemzetközi, pezsgő város. Bár utat engedtek Európának, és a sziesztákat már nem minden nagyvárosban tartják meg, az északi térség lakói foggal-körömmel kiállnak hagyományos nyelvük, múltjuk és szokásaik mellett.
 
 hogy a híres bikafuttatás is az északi tartomány, Navarra ünnepe? Július 6-14. között minden reggel 6 bikát eresztenek ki, hogy végigvágtázzanak Pamplona keskeny utcáin?
 
A tradíciók őrzése, a spanyol életérzés és autentikus kultúra a vibráló éjszakai életéről híres Madridban és közelében, no meg a tőle délre fekvő részeken jellemző leginkább. A legtisztább kasztíliai nyelvet — amelyet az iskolákban is tanítanak — az Európa-szerte híres, régi egyeteméről ismert, sok külföldi fiatalt vonzó Salamancában beszélik.
A keleten fekvő Valencia konyhájáról, borairól és fiesztáiról, ugyanakkor futurisztikus épületeiről is ismert. A keleti partvidék, és különösen annak délre eső része már a csodálatos spanyol tengerpart és a bulik hazája. A történelmi jelentőségű, hamisítatlan spanyol kisváros, Alicante számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál.
 
 hogy minden augusztus utolsó szerdáján 11 és 1 óra között Valencia közelében, Búňolban rendezik meg a világ legnagyobb paradicsomcsatáját, a La Tomatinát? A kb. 30000 paradicsomharcos ilyenkor több mint 150 (!) tonna paradicsomot dobál egymásra.
 
Délen az igazi Spanyolország, a legnépszerűbb turistacélpont, Andalúzia csodás vidéke várja az utazót. A narancsligetekkel, olajfákkal és szőlőskertekkel tarkított forró andalúziai nap alatt ad otthont Sevilla a végeláthatatlan fiesztáknak, körmeneteknek és a csodálatos építészeti remekeknek. A flamenco hazájában Marbella, a sztárok által is felkapott luxusnyaraló; Málaga, a Picasso-múzeum és a könnyű borok hazája, valamint a mór építészet remekeit őrző Granada városa kápráztatja el a látogatót.
 
hogy a flamenco a kecses mozgásáról és jellegzetes fejtartásáról ismert flamingóról kapta a nevét?
 
Ha még délebbre tartunk, az ország egyik legfontosabb kikötővárosába, Cádizba jutunk, ahonnan már csak egy rövid hajóút, és megérkezünk a Kanári-szigetek gyöngyszemére, a fekete homokos, sárkányfáiról és csodás partszakaszairól híres Tenerifére
Győződjön meg saját szemével arról, hogy Spanyolország mindenkinek tud újat és mást mutatni!

Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső