Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol a Dominikai Köztársaságban

A magyarok legkedveltebb karibi célállomása

Spanyol a Dominikai Köztársaságban


Kolumbusz Kristóf a földi Édenkertnek nevezte el a Nagy Antillák egyik legcsodásabb szigetét, amikor 1492 decemberében partra szállt Dominikán. Más névvel illetni Dominikát valóban méltatlan. Az északi rész arany homokos partjait az Atlanti-óceán hullámai nyaldossák, a déli hófehér homokkal borított partokat a Karib-tenger ringatja. A lenyűgözően kék vizű tengerben a szivárvány minden színében pompázó egzotikus halak úszkálnak, a parton pedig pálmafák koszorújából a legélvezhetőbb a trópusi szigetről nyíló páratlan panoráma.

 hogy a Dominikának is otthont adó sziget neve Hispaniola? A spanyolok megérkezésükkor annyira hasonlatosnak találták a hegyes vidéket az anyaországhoz, hogy „kis Spanyolországnak” keresztelték el.
 
Az egész sziget őrzi a spanyol gyarmatosítók hatását: a hódítók által emelt templomok és épületek ma is büszkén állnak, sőt, a sziget egyik legfontosabb turistalátványosságai közé tartoznak. A nyüzsgő főváros, Santo Domingo óvárosát műemlékei miatt az Unesco a világörökség részévé nyilvánította.
 
A több száz éves építészeti remekeken kívül az itt lakók vendégszeretete és életvidámsága, az ízletes és változatos karibi konyhaművészet, a zene és tánc is maradásra késztet. Kedves emberek a dominikaiak, rózsaszínre és kékre festett házaik előtt latin módra táncra perdülnek az utcán, hogy korosztálytól függetlenül lejtsenek az erotikus hangzású merengue dallamaira. Az utcai csendélethez pedig éppúgy hozzátartozik egy békésen az úton botorkáló szamár, mint az alkudozás zajától hangos bazár.
 
Semmiképpen ne térjen haza a csak Dominikán megtalálható féldrágakő, a larimar, és egy üveg helyi rum nélkül! A frissen facsart ananász és guave koktél megkóstolása után pedig energiát és időt nem kímélve vesse bele magát a számtalan sportolási és szórakozási lehetőség kavalkádjába! Higgye el, megéri!
 
A pálmafaligetekben elhelyezkedő szállodák modern wellness központjain túl élvezze a városokban és falvakban mindennapos karneválok forgatagát, tegyen látogatást Haitin, Paradise Island-ön, a sokak által páratlannak tartott Sanama szigetén, majd vesse bele magát egy igazi dzsungeltúrába, menjen bálnanézőbe, vagy mélytengeri horgászatra, levezetésképpen pedig nyerjen betekintést az őslakosok mindennapjaiba!
 
A Karibi térség egyik legjobb ütemben fejlődő országa igazán egzotikus környezetben várja a turistákat! Tökéletesítse spanyol nyelvtudását a földi Édenkertben!

Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső