Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Német Tanfolyamok / Német Németországban

Tartományok sokszínűsége

Német Németországban


A németül tanulni vágyók első számú úticélja Németország. A német emberekről alkotott képünk a keményen, precízen és hatékonyan dolgozó állampolgárok, munkájuk eredménye pedig megmutatkozik az ország ipari és gazdasági nagyságában. Németország azonban sokkal többet nyújt a látogatónak: egy rendkívül sokszínű, művészetekben, turisztikai látványosságokban és hagyományokban gazdag, multikulturális világot.
 
A mai Németország messze távol áll a róla alkotott hagyományos képtől. Az elmúlt fél évszázad során egy soknemzetiségű olvasztótégellyé vált, ahol a 81 milliós lakosságból több mint 7 millió fő bevándorló. Frankfurtban minden negyedik lakos külföldi, és néhány iskolában Berlinben kisebbségben vannak a németek. A sokszínűség nem csak a népességre vonatkozik azonban, hanem az ország tájaira is.
A Balti-tenger állandóan változó partvidéke, az Északi-tenger homokos szigetei, Baden és Türingia magányos várkastélyai, az Alpok hegyvonulatai, a hatalmas Bodeni tó, a középkori hangulatot idéző városok és a mesébe illő falvak mágnesként vonzzák a turistákat és nyelvtanulókat egyaránt.
 
A hagyományok tekintetében is színes paletta jellemzi az országot. Ez annak köszönhető, hogy a különböző régiók etnikai csoportjainak eltérő szokásai fejlődtek ki az elmúlt ezer év során, így nem beszélhetünk egyetlen, egységes német hagyományról. A svábok takarékosak, a szászokról az a hír járja, hogy fegyelmezettek és ravaszak, a tipikus bajor civakodó, melyet hűen tükröz a legnépszerűbb férfi néptáncuk, ahol a végén az emberek arcul ütik egymást. Hazájuk, Bajorország, a hagyományos Oktoberfest otthona, amely minden évben emberek millióit csalogatja Münchenbe a világ minden tájáról. Végül ne feledkezzünk meg a Rajna-vidék lakóiról sem, akik igazán élvezik az életet, és az egy hetes farsangra gyakorlatilag egész évben készülnek.
 
A művészetek terén is kiemelkedik az ország gazdagsága és változatossága. Az ország második legnagyobb városa, Hamburg jeleskedik a zenében, de ne feledkezzünk meg a németek nyolc irodalmi Nobel-díjáról sem! Többek között Thomas Mannt és Günter Grasst is kitüntették a díjjal. A zene és a festészet területén is felbecsülhetetlen hozzájárulást nyújtottak a világ kulturális örökségének.
 
Legyen bármilyen érdeklődésű, biztos, hogy Németországban nem „csak” a nyelvet sajátíthatja el!
 
hogy, a négyzetkilométerre eső könyvesboltok, múzeumok és művészeti galériák száma a világon Németországban a legmagasabb?


Külföldi német nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső