Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Spanyol Tanfolyamok / Spanyol Kubában

Dekadencia és latin mámor

Spanyol Kubában


Lassan guruló Cadillac és Ford matuzsálemek uralják a hangos, utcán salsát és mambót önfeledten táncoló kubaiaktól nyüzsgő utakat, ahol a soha be nem fejezett épületek a letűnt korok megkopott dicsőségét tárják a színek, ízek és zenei árnyalatok lenyűgöző egyvelegére, vagyis a Kubára kíváncsi turisták elé.

Végtelenül barátságos, segítőkész és ízig-vérig latin emberek a helyiek, akik számára természetes az utcán leülni egy asztalhoz és belefeledkezni egy hangos kártyapartiba, vagy rögtönzött gitárkoncertet adni — nemcsak a turisták szórakoztatására.
A kubaiak szeretnek élni: hangosan, szenvedélyesen és kicsit sem rohanva. Az ország gazdasági problémáit és saját, általában nem túl rózsás körülményeiket életszeretetükkel ellensúlyozzák. Fidel Castrót valódi és egyetlen vezetőként tisztelik, ezért vigyázzunk, nehogy megsértsük érzelmeiket bíráló és negatív megjegyzésekkel!
 
 hogy Castro mondása volt az, hogy könnyebb a legfinomabb konyakot hamisítani, mint a kubai szivart? Van benne igazság: a végtermékhez 170 különböző művelet szükségeltetik.
 
A salsán, legendás fővárosukon, Havannán, a hamisítatlan kubai szivaron és rumon kívül a 11 milliós sziget keleti csücskében lélegzetelállító hegységek és buja erdőségek csábítanak felfedezésre, de ami igazán megadja Kuba egzotikumát, az a vakító napsütésen túl a csodásan kéklő azúr part.
Mojitót kortyolgatva, a kókuszpálmák árnyékában elnyúlva könnyű megbocsátani Kubának azt, hogy a közlekedése is „kubai”: ráérős, nem éppen a menetidők betartásáról híres, és az 50-60 éves autókat meg nem hazudtoló módon nem is a legkorszerűbb járműparkkal rendelkezik. A jóleső káosz azonban vitathatatlanul hozzátartozik az ország életritmusához és egyedien dekadens hangulatához.
 
Filmfesztiválok, építészeti remekek, kiváló latin zene, lendületes éjszakai élet és a tánc a kísérőink a szigeten, ahol a nemzeti sport a baseball, ami köztudottan az amerikaiak találmánya. Ellentmondásos viszonyuk ellenére és éppen ezért nagyon is érezhető az erős kölcsönhatás az Egyesült Államok és Kuba között.
Alig több mint 140 km-re találjuk Florida legdélibb pontját, Miamiban egész városrészt neveztek el Havannáról a kubai bevándorlók. Kubában pedig nemcsak a baseball, hanem egyik hivatalos fizetőeszközük, a dollár is tanúskodik a befolyásról.
 
Az egyik legkevésbé elkereskedelmiesedett ország, gyönyörű flórával és faunával, ragyogó tengerpartokkal és irigylésre méltóan autentikus kultúrájával valódi ínyencfalat a felgyorsult tempójú európai demokráciákból érkezők számára. Ön is vegye ki a részét a dekadens latin mámorból!

Külföldi spanyol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső