Nyelvtanulás külföldön – külföldi nyelvtanfolyamok – nyelviskola – szaknyelvek - szállás külföldön – vízum

Főoldal| Tanfolyamtípusok| Gy.I.K.| Kapcsolat| Prospektus| Partnereink| Top 5 program| Média| Blog
     
  Nyelvtanulás külföldön » Angol Tanfolyamok / Angol Ausztráliában

Lássa meg a valódi színeket!

Angol Ausztráliában


Ausztrália a „leg”-ek országa: a legkésőbb felfedezett földrész, a déli félteke legnagyobb állama, a legnagyobb sivatag, a legbiztonságosabb és legtisztább ország, a föld legnagyobb egy darabból álló sziklatömbjével, és kétség kívül a legváltozatosabb természeti palettával büszkélkedő állam. Lássuk!
 
Vörös.
Sehol a világon nincs még egy sivatag, amely a rozsdavöröstől a mély okkersárgáig ilyen intenzív, felfoghatatlanul erős, tiszta színeket tár elénk. A szemnek beláthatatlan, vad és kegyetlen vidék Ausztrália közepe, de nem lehet nem csodálni: a szinte lángra kapó homok és vöröses sziklatömbök az örökös napsütésnek köszönhetően bámulatosan tiszta kék éggel párosulnak.
Ha kihívásra vágyik, hódítsa meg a „bush”-t! Ez a sivatagos, bozótos vidék az ausztrálok identitástudatának és más nemzetekkel összehasonlítva csekély hagyományvilágának fontos része, az ő saját vadnyugatuk, csak éppen jóval kegyetlenebb és gyönyörűbb az amerikaiakénál.
Élete egyik legnagyobb élménye lehet, ha a kenguruk lencsevégre kapása után megáll a már jelképpé vált Ayer’s Rock, bennszülött nevén Uluru előtt, és csak hagyja, hogy a legnagyobb művész, a természet a szeme előtt alkossa meg a legszebb színeket.
 
 hogy az Uluru színe napszakonként változik? Felejthetetlen látvány, amint skarlátvörösből barnába hajlik, majd lilává válik!
 

Kék.
A sivatag nyugati peremén, a legnaposabb vidéken vár első állomásunk, a vadnyugatiasnak is titulált Perth. Kikötő ez is, mint a legtöbb város, hiszen Ausztrália másik uralkodó eleme a tenger, és nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy a világon itt a legkékebb. Sokan már a víz színébe is beleszeretnek, ám az igazi látnivalót a tengerlakók biztosítják.
Kötelező program a kontinensen a hatalmas ugrásokat végrehajtó bálnák megnézése és az úszás a delfinekkel. Ha nem csak a fedélzetről akarja nézni a tengert, öltse fel búvárruháját, és merüljön alá az egyedülálló tengeri élővilágba! A nyugati partoknál Shark Bay, keleten és délen a Nagy Korallzátony várja.
A partok mentén a világ legnagyobb hullámai kápráztatják majd el, csakúgy, mint minden, magára valamit is adó szörföst, aki életében legalább egyszer meglovagolja a tornyosuló hullámokat Brisbane mellett.
 
Fehér.
A tengerpart kulcsfogalom az ausztrálokhoz. Nem ok nélkül büszkék az „Aussiek" vakítóan fehér és selymes homokos, rendkívül tiszta strandjaikra. Botany Bay, Gold Coast, Bondi Beach — világhírű nevek. Sydney partjairól mondta egy svéd író: „Az izmos, barnára sült fiúk és lányok imádják a napot. Aki az ausztrál strandokat látta, meg is érti őket, mert ahhoz fogható homokpart sehol sincs a világon. Ha Európának volna, a Riviéra előkelő szállodái mind bezárhatnának!”
 
  hogy Ausztráliában van a legtöbb strand az egész világon? Több mint 10 000!
 
És még mindig fehér.
Ugye nem éppen az az első gondolatunk, hogy Ausztráliában, pl. Melbourne mellett síeljünk? A legtöbb ember nem is tudja, hogy a kontinens délkeleti-déli részén hatalmas hegyláncok emelkednek, és Ausztrália kiváló sípályákkal rendelkezik, sőt, nagyobb kiterjedésű a téli sportra alkalmas hegyvidék itt, mint a svájci Alpokban!
 
Zöld.
A legváltozatosabb állatvilág lakja a csodásan zöld ausztrál esőerdőket, a dús erdőségekkel beborított, főleg északi hegyeket, kanyonokat, sziklákat és folyópartokat, vagy a nyugati erdőségeket, pl. Pembertont.
Még a párás hőségben is megéri krokodil-, papagáj- vagy koalamackólesre menni! Több ezer olyan élőlény található a kontinensen, amely sehol máshol nem él.
 
Mi marad még?
Felsorolni is sok lenne! Nézze meg a fiatal kontinens modern, csillogó városait, kóstolja meg a világhírű Shiraz és Chardonnay borokat, beszélgessen a rendkívül közvetlen „Aussiekkal", és hallgassa meg, ahogy a bennszülöttek (Aboriginees) sajátos hangszerükön, a didgeridoon játszanak!
 
Ausztrália az a hely, amit egyszer mindenkinek látnia kell!

Külföldi angol nyelvtanfolyamainkról érdeklődjön irodánkban a 06 1 373 0691/92 telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot! 
 
 
@ International Language Travel Kft.
Utazási iroda bejegyzési szám: U-000955. Minden jog fenntartva.
1062 Budapest, Révay u. 10. Tel.: 1/373-0691, 1/373-0692
Fax. 1/373-0692 Mobil: 20/295-9958, 20/295-9968
Email: info@ilt.hu Web: www.ilt.hu A képek és leírások egy részéhez az Útitárs könyvsorozatot, a Wikipédiát és a Google-t használtuk fel.


Jelentkezési lap Utazási feltételek Írjon nekünk Kérjen ajánlatot Tanfolyamkereső